Ουέβος Ραντσέρος μεξικάνικα (huevos rancheros)

18.02.2015

Yλικά

  • ½ φλιτζάνι φασόλια μαύρα ή κόκκινα βρασμένα
  • 1/4 φλιτζανιού salsa
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας τσένταρ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ SALSA

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ λάιμ (τον χυμό του)
  • 1 ντομάτα σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του)
  • 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβακια
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια

Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της salsa σε μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε τηγανάκι τα φασόλια και 2 κουταλιές salsa να ζεσταθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα αβγά και ψήνουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε στη μισή πλευρά της ομελέτας το μείγμα φασολιών και το τυρί. Ψήνουμε για 3 λεπτά στον φούρνο. Διπλώνουμε την ομελέτα κλείνοντας μέσα τα φασόλια και σερβίρουμε με salsa.