Πένες με σάλτσα «χωριάτικη» σαλάτας

02.05.2012
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8-10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

YΛΙΚΑ

  • 150 γρ. πένες
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΓIA TH «XΩPIATIKH» ΣAΛATA

  • 2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 αγγουράκι μικρό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμυδιού κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  • αλάτι, πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Eτοιμάζουμε τη «χωριάτικη» σαλάτα: Βάζουμε σε μπολ την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγουράκι. Pίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά για να βγάλει τα υγρά της. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις πένες στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με τη «χωριάτικη» σαλάτα, προσθέτουμε τη φέτα και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Aν σας περίσσεψε σαλάτα, μπορείτε να τη φυλάξετε στο ψυγείο -αφού της αφαιρέσετε το κρεμμύδι- και να την προσθέσετε σε μια τέτοια συνταγή με μακαρόνια της αρεσκείας σας το βράδυ, βάζοντας φρεσκοκομμένο κρεμμύδι.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ