Μυλοκόπι ραγού με «κοχύλια»

08.08.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. κοχύλια (pasta)
  • 400 γρ. μυλοκόπι κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο ή φύλλο λεμονιάς
  • βασιλικό για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το σκόρδο με το ελαιόλαδο και τα φιλέτα αντζούγιας για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το δαφνόφυλλο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μυλοκόπι. Μαγειρεύουμε το ραγού για 5 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι.

Βράζουμε τα κοχύλια για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε με προσοχή για να μην χαλάσει το εντυπωσιακό σχήμα του κοχυλιού, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μυλοκόπι ραγού. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Μια Ιταλίδα σεφ μού εκμυστηρεύτηκε ότι τα φιλέτα αντζούγιας χαρίζουν στις θαλασσινές μακαρονάδες το άρωμα και τη φρεσκάδα της θάλασσας. Δοκιμάζοντάς τα, διαπίστωσα ότι είχε δίκιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ