Μαύρες ταλιατέλες με χταπόδι μπουγιουρντί

01.08.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. μαύρες ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς
  • 300 γρ. χταπόδι κομμένο σε μπουκιές
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κύβους
  • 1 πιπεριά κέρατο καυτερή κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε την καυτερή πιπεριά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χταπόδι, σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε την ντομάτα, την κόκκινη πιπεριά, τη ρίγανη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Πριν από το τέλος, προσθέτουμε τη φέτα. Το χταπόδι μπουγιουρντί είναι έτοιμο. Βράζουμε τις μαύρες ταλιατέλες σε βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το χταπόδι μπουγιουρντί, ανακατεύουμε και αν μας φαίνεται πηχτή η σάλτσα, ρίχνουμε και το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip: Συνηθίζω να κρατώ λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά. Το προσθέτω στο τέλος μαζί με τη σάλτσα για να τους δώσω δροσιά και υγρασία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ