Ριγκατόνι με σκουμπρί και κάππαρη

06.07.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1 σκουμπρί καπνιστό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 400 γρ. ντοματίνια «βελανίδια» κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο μπλε και λευκό (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την κάππαρη, τα ντοματίνια και την κόκκινη πιπεριά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα. Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζανάκι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε τα ριγκατόνι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και προσθέτουμε το νερό του βρασμού τους. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το σκουμπρί και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Tip: Θα πρότεινα στο τέλος να γαρνίρετε το πιάτο με ξύσμα λεμονιού, που θα του χαρίσει ένα ιδιαίτερο άρωμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ