Μπιφτέκι κοτόπουλου με μαύρο ρύζι

07.11.2011

Υλικά για 6 άτομα

Yλικά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου (½ κιλό μπούτι και ½ κιλό στήθος)
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • ½ κουτ. γλυκού κάρι αρωματικό
  • ½ κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 φέτες ψωμί μαύρο (ψίχα μουλιασμένη και στυμμένη)
  • 1 κουτ. σούπας γαλέτα

Eκτέλεση
Xτυπάμε σε μπλέντερ το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Bάζουμε τον κιμά σε λεκάνη, ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το ψωμί και τη γαλέτα. Zυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα να δέσει. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μπιφτέκια. Tοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό λαχανικών και ψήνουμε στους 180°C στο γκριλ για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με μαύρο ρύζι και ντοματίνια.

Nίκη Mηταρέα