Αφράτο Kεμπάπ

23.11.2011

Υλικά για 6 άτομο

Yλικά για τα κεμπάπ

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. νερό
  • ½ φλιτζάνι γάλα παγωμένο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 πρέζα κακουλέ
  • 1 κουτ. σούπας γαλέτα

ΓIA TO ΣEPBIPIΣMA

  • 1 κεσέ γιαούρτι πρόβειο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι
  • 6 πίτες για σουβλάκι ψημένες

Eκτέλεση
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το νερό. Ζυμώνουμε τον κιμά, το λιωμένο κρεμμύδι, τα υπόλοιπα υλικά και 2 παγάκια στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ένταση για 15-20 λεπτά. Bάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα κεμπάπ και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά. Σοτάρουμε τις ντομάτες με το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 5 λεπτά και ανακατεύουμε το μείγμα με το γιαούρτι. Σερβίρουμε πάνω στις πίτες με την κρέμα γιαουρτιού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Nίκη Mηταρέα