Χοιρινό φιλέτο με δαμάσκηνα

31.10.2011

Υλικά για: 2 άτομα

  • 350 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
  • 2 δαμάσκηνα φρέσκα κομμένα σε μέτριες φέτες
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο κονιάκ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ραντίζουμε τα δαμάσκηνα με το κονιάκ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με αρωματικό ρύζι.

Δαμάσκηνο: Ενα φρούτο που χαρίζει πολλές ιδέες στη ζαχαροπλαστική αλλά και στη μαγειρική. Δοκιμάστε το με ψαρονέφρι ή κοτόπουλο, ως συνοδευτική σάλτσα chutney, ως μαρμελάδα ή χυμό σε ευρηματικά κοκτέιλ.

Nίκη Mηταρέα