Μπρουσκέτες με πεπερονάτα (peperonata)

14.11.2011

Υλικά

  • 4 μεγάλες φέτες ψωμιού πάχους 1cm χωρίς κόρα (π.χ. χωριάτικο με προζύμι)
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κυβάκια 1cm
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, χωρίς τα φύτρα
  • Φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα

Kαι ακόμη:

3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, αλάτι

Χρόνος παρασκευής:
Έως 20’ για το μείγμα της πιπεριάς και 3-4΄ για το ψήσιμο του ψωμιού.

Εκτέλεση: Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και τη μία σκελίδα σκόρδο να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση, ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15-20΄ ή ώσπου να γίνουν τρυφερές οι πιπεριές. Στα τελευταία 2-3΄ ξεσκεπάζουμε και περιχύνουμε με το ξίδι. Ραντίζουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τρίβουμε τις φέτες με τη 2η σκελίδα σκόρδου, απλώνουμε το μείγμα της πιπεριάς και σερβίρουμε σε φύλλα σαλάτας.