Τσίζκεηκ (Cheesecake) με βύσσινο

20.02.2012
Γλυκιά αποπλάνηση

Υλικά:

  • 8 κ.σ. τυρί cream cheese
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 μπισκότα τύπου digestive
  • 6 κ.σ. γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα
  • 8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Και ακόμα:

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • 10 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο.

Χρόνος παρασκευής: Το πολύ σε 10΄.

Εκτέλεση: Σε παγωμένο μεταλλικό σκεύος χτυπάμε απαλά με το μίξερ το τυρί, το γιαούρτι, την κρέμα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τις 6 κ.σ. λικέρ, μέχρις ότου γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Σε 4 ποτήρια κοκτέιλ ή σαμπάνιας σπάμε από 1,5 μπισκότο και ραντίζουμε με 1 κουταλιά λικέρ. Μοιράζουμε ισομερώς την κρέμα στα ποτήρια και τελειώνουμε με το βύσσινο, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο φρούτο της αρεσκείας μας. Σερβίρουμε αμέσως.