Σαλάτα σουβλάκι

14.11.2011
Δώστε χρώμα στο μάξιμουμ!

Υλικά:

  • 16 μπαλίτσες μοτσαρέλα (20 γρ. περίπου η μία)
  • φέτες προσούτο κομμένες στη μέση (ή καπνιστό ζαμπόν σε λεπτές φέτες)
  • 16 φύλλα βασιλικού, 4 κ.σ. ξερός βασιλικός

Kαι ακόμη: ξυλάκια για σουβλάκι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμός από μισό λεμόνι.

Χρόνος παρασκευής: Έως 10΄

Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε τον ξερό βασιλικό με αλάτι και πιπέρι και με το μείγμα καλύπτουμε το τυρί. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι μοτσαρέλα αρχικά με ένα φύλλο βασιλικού και κατόπιν με μισή φέτα προσούτο. Περνάμε εναλλάξ τα μπαλάκια και τα τοματίνια στα ξυλάκια και κάνουμε σουβλάκι. Σερβίρονται φρέσκα ή ψημένα ελαφρώς στο γκριλ ή ακόμη και σε σαλάτα ρόκας με λαδολέμονο και φρέσκο πιπέρι.