Κουνέλι με ελιές, μάραθο και φινόκιο στη γάστρα

27.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες περίπου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2 λεμόνια
  • 1 φινόκιο μέτριο σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελιές πράσινες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Τοποθετούμε τις μερίδες του κουνελιού στη γάστρα. Πλένουμε τα λεμόνια, τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με το φινόκιο, τον μάραθο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και τα κλωναράκια θυμαριού. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 160°C για 2 ώρες, ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο φαγητό. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος ρίχνουμε τις ελιές. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες ή ρύζι ή φλωμάρια Λήμνου.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ