Σαγανάκι με αβγό, ντοματίνια και αμπελοφάσουλα

05.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 200 γρ. αμπελοφάσουλα
  • 1 φλιτζάνι φασόλια χάντρες
  • 4 αβγά χωριάτικα
  • 50 γρ. ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελοφάσουλα και τις χάντρες και τα βράζουμε σε χωριστές κατσαρόλες για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα, τις χάντρες και τα ντοματίνια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε, σπάμε τα αβγά μάτια και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μόλις ψηθούν τα αβγά, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με ψωμί χωριάτικο.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ