Κολοκυθόπιτα με τραχανά

12.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φέτα ή ανθότυρο
  • 1½ φλιτζάνι τραχανά ξινό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Περνάμε τα κολοκυθάκια από τον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα πιέζουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά στυμμένα. Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, το τυρί, τον τραχανά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα το πρώτο φύλλο και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο, το ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο για μία ώρα περίπου.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ