Κέικ με μανταρίνι

16.01.2012

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 3-3½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ποτήρια χυμό μανταρινιού
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρινιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 80 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • αμύγδαλο χοντροκομμένο για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε μπολ τον χυμό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το κονιάκ και το ξύσμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα του κέικ αλειμμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλεύρι, και γαρνίρουμε με χοντροκομμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-55 λεπτά.