Τζιγεροσαρμάδες

30.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 2 μπόλιες αρνίσιες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 αβγά + 1 για το άλειμμα
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • λίγο ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά με κρύο νερό. Τη βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε και τη συκωταριά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τα 2 αβγά χτυπημένα. Πλένουμε καλά τις αρνίσιες μπόλιες με χλιαρό νερό και ξίδι. Γεμίζουμε τα κομμάτια της μπόλιαςμε το μείγμα, σχηματίζοντας μεγάλους στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αβγό, τους πασπαλίζουμε με πάπρικα και τους ψήνουμε στον φούρνο, στους 170°C για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.