Αρνίσιο συκώτι αβγολέμονο

31.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 1 συκώτι αρνίσιο
  • 3 μαρούλια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το συκώτι για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές. Το σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το συκώτι να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Τότε, προσθέτουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και στη συνέχεια βάζουμε τους κρόκους τους και τον χυμό των λεμονιών. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί της κατσαρόλας, και ύστερα το αδειάζουμε όλο μαζί στο φαγητό, προσέχοντας να έχουμε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.