Κέικ με σοκολάτα και ινδική καρύδα

12.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

3 αβγά

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ

15 γρ. βούτυρο + λίγο για το άλειμμα

3 κουτ. σούπας νερό ζεστό

Για τη sauce

500 γρ. ζάχαρη άχνη

1/3 φλιτζανιού κακάο

15 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι γάλα

Για την επικάλυψη

300 γρ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 18x28 εκ. και το αλευρώνουμε ελαφρώς. Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να διαλυθεί και να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ 2-3 φορές και το προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας ελαφρώς με μεταλλικό κουτάλι. Λιώνουμε το βούτυρο μέσα στο ζεστό νερό και το ρίχνουμε επίσης στο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε τη sauce σοκολάτας: Κοσκινίζουμε την άχνη με το κακάο και τα βάζουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Σιγοβράζουμε τη sauce μέχρι να δέσει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε μεγάλα παραλληλόγραμμα κομμάτια. Βυθίζουμε ένα ένα τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, τα βουτάμε σε μπόλικη καρύδα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να «τραβήξουν».