Κέικ κακάο με καρότο: Μια υπέροχη συνταγή για παιδιά

30.05.2012
Τοποθετούμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 45'

Υλικά για το κέικ

  • 5 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

  • 350 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. σοκολάτα (γάλακτος ή λευκή) λιωμένη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Χτυπάμε το μείγμα για λίγα λεπτά με το μίξερ χειρός μέχρι να πυκνώσει και κρεμώσει καλά και να κάνει απαλές κορυφές.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα στα αβγά το αλεύρι και το κακάο. Διπλώνουμε απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι.

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρότα (τα οποία έχουμε στύψει καλά για να φύγουν τα υγρά τους), το σπορέλαιο και τα καρύδια. Διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, μέχρι αυτό να ομογενοποιηθεί.

Λαδώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη (όχι ζεστή) σοκολάτα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια, γεμίζουμε με το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και καλύπτουμε (σαν σάντουιτς) με το άλλο κομμάτι του κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας γύρω και πάνω στο κέικ.

Σερβίρουμε στο παιδί μας και απολαμβάνουμε το χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπό του από την πρώτη κιόλας μπουκιά!