Σπιτική λεμονάδα

09.07.2012
Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή από το τετράδιο της γιαγιάς για ένα δροσιστικό ρόφημα που θα σας κρατήσει συντροφιά όλο το καλοκαίρι.

Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή από το τετράδιο της γιαγιάς για ένα δροσιστικό ρόφημα που θα σας κρατήσει συντροφιά όλο το καλοκαίρι. Ο,τι πιο δροσιστικό για ένα απογευματινό πάρτι, αλλά και η τέλεια ιδέα για βάση κοκτέιλ (προσθέτετε βότκα, τριμμένο πάγο και λεπτές φέτες λάιμ) που σερβίρεται σε κανάτα.

Αυτή είναι η συνταγή: Σε μια κατσαρόλα βράζετε 1 κιλό ζάχαρη σε 1 λίτρο νερό, ώστε να γίνει σιρόπι. Μόλις είναι αρκετά παχύρρευστο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και συμπληρώνετε 1 κιλό χυμό λεμονιών.

Μπορείτε να φυλάξετε τον χυμό σε αποστειρωμένα μπουκάλια (διατηρείται τουλάχιστον δύο μήνες) και όταν θέλετε να δροσιστείτε, τον σερβίρετε προσθέτοντας κρύο νερό, παγάκια και λίγα φυλλαράκια φρεσκοκομμένης μέντας!