Σαγανάκι με κεφαλοτύρι

22.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2-4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

3 κομμάτια κεφαλοτύρι (300 γρ. το καθένα)

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 σφηνάκια ούζο

1 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου

ελαιόλαδο

1 ματσάκι ρόκα

6 φέτες παστουρμά

ξύσμα λεμονιού

Eκτέλεση

Μαρινάρουμε το κάθε κομμάτι τυρί στο ούζο για 15 λεπτά. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους γλυκάνισου και αφού στραγγίσουμε το τυρί, αλευρώνουμε το κάθε κομμάτι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το τυρί από το ψυγείο, το βρέχουμε πάλι με ούζο και το αλευρώνουμε πάλι πριν το τηγανίσουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μερικά φύλλα ρόκας, παστουρμά και πασπαλίζουμε ελαφρώς με ξύσμα λεμονιού.