Τηγανιά μερακλίδικη

12.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό (από λαιμό) κομμένο σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε κόκκους
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες, αφού τις ραντίσουμε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε πιατέλα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σοτάρουμε το χοιρινό με το σκόρδο σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξινόγαλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και πριν από το τέλος προσθέτουμε το φασκόμηλο. Σερβίρουμε το κρέας πάνω στις μελιτζάνες.