Σαγανάκι του ψαρά

31.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

1½ κιλό πετροσωλήνες, μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο

1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

Eκτέλεση

Πλένουμε όλα τα όστρακα με άφθονο τρεχούμενο νερό για να καθαρίσουν από την άμμο. Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά. Χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα πάνω από τα όστρακα και σερβίρουμε.