Λινγκουίνι με καλαμαράκια

07.08.2013
Ετοιμάζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τη συσκευασία. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες των 2 εκ. περίπου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/4 φλιτζανιού νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Ετοιμάζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τη συσκευασία. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες των 2 εκ. περίπου. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη δάφνη. Βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα μαζί με τον μαϊντανό, το νερό από το βράσιμο και το κρασί. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καλαμαράκια και βράζουμε για 2 λεπτά επιπλέον. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα λινγκουίνι και σερβίρουμε.