Ταλιατέλες με γιουβαρλάκια

28.01.2013
Αναμειγνύουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, έτσι ώστε να γίνει το μείγμα ομογενές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

400 γρ. ταλιατέλες

400 γρ. κιμά

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 αβγό

2 κουτ. σούπας λάδι

2 κουτ. σούπας βούτυρο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

3 αβγά

1 λεμόνι (τον χυμό του)

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αναμειγνύουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, έτσι ώστε να γίνει το μείγμα ομογενές. Πλάθουμε γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό που βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και αφήνουμε τα γιουβαρλάκια να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε και διατηρούμε το φαγητό ζεστό.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αβγά με το αλάτι μέχρι να γίνουν αφράτα, προσθέτουμε το λεμόνι και σιγά σιγά λίγο από τον ζωμό του φαγητού. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακινώντας συνεχώς τη κατσαρόλα. Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις ραντίζουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα γιουβαρλάκια.

Tip: Αν θέλετε πιο ελαφρύ και δροσερό αποτέλεσμα, μπορείτε αντί για αβγολέμονο να προσθέσετε γιαούρτι στα γιουβαρλάκια.