Ο μικροσκοπικός καρπός με τις ευεργετικές ιδιότητες

06.11.2012
To cranberry προέρχεται από τη Bόρεια Aμερική. Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό καρπό με πορφυρό χρώμα, που για πολλούς αιώνες πριν από την εγκατάσταση των πρώτων αποίκων στην Aμερική, οι Iνδιάνοι τον θεωρούσαν πολύτιμο για τη θρεπτική και θεραπευτική του αξία, ενώ τον χρησιμοποιούσαν ως συστατικό σε βαφές υφασμάτων και διακοσμητικών φτερών.

Το cranberry είναι ένας φυσικός καρπός που αποδεικνύεται –επιστημονικά πλέον- πολύτιμος σύμμαχος της άμυνας του γυναικείου οργανισμού, προστατεύοντάς τον με την αντιβακτηριδιακή του δράση από τις ενοχλητικές ουρολοιμώξεις και κυστίτιδες, καθώς οι προανθοκυανιδίνες που αποτελούν ενεργό συστατικό του καρπού, αποτρέπουν τα βακτήρια να προσκολληθούν στα κύτταρα του ουροποιητικού συστήματος.

Πολή σημαντική για τη γυναικεία υγεία έχει αποδειχθεί η αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση του cranberry, η οποία αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, καθώς εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται στο ανθρώπινο σώμα, προστατεύοντας μεταξύ άλλων από τον καρκίνο του μαστού.

Επίσης το cranberry έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, βοηθώντας την αναζωογόνησή του και διατηρώντας το υγιές και σφριγηλό, δίνοντας λάμψη στη γυναικεία ομορφιά.

Τα προϊόντα cranberry πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες, είναι η απαραίτητη ασπίδα της γυναικείας υγείας.

Οι τρόποι για να απολαύσει κανείς αυτό το ιδιαίτερο μικροσκοπικό φρούτο με το κόκκινο χρώμα είναι σε μορφή χυμού, που πίνεται σκέτος ή συνοδεύει ποτά, δημιουργώντας μοναδικά cocktails.

Άλλη μορφή στην οποία κυκλοφορεί από την Ocean Spray είναι ο αποξηραμένος καρπός που προσδίδει ιδιαίτερη γεύση σε σαλάτες, κρεατικά και γλυκά, είτε τρώγεται σκέτος σαν ένα απολαυστικό σνακ.

Εκτός από τις δύο παραπάνω μορφές, το cranberry κυκλοφορεί από την Ocean Spray και σε σάλτσες σε 2 γεύσεις, για δημιουργικές εφαρμογές στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων cranberry μπορείτε να βρείτε στο http://www.oceanspray.gr/