Μαγειρεύοντας στο διαδίκτυο

27.11.2012
Ακολουθώντας την εποχή μας, οι συνταγές ανεβαίνουν στο mamapeinao.gr και μαγειρεύονται με μητρική φροντίδα.

O Τάσος Αντωνίου δημιούργησε ένα ζεστό σημείο στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να βρει συνταγές σαν της μαμάς με μια μοντέρνα πινελιά. Μιλήσαμε μαζί του για το φαγητό του mamapeinao.gr.

Γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο site σας; Μήπως πιστεύετε ότι πάντα σχετικά με τη θρέψη μας απευθυνόμαστε στη μαμά μας ή το κάνουμε επειδή θέλουμε απλώς να αναβιώσουμε τις δικές της δημιουργίες στην ενήλικη κουζίνα μας;

Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε και το Mαμά Πεινάω!: Οταν ένας 18άρης φοιτητής σε κάποια μακρινή πόλη πεινάει, σκέφτεται τη μαμά και την κουζίνα της. Ποιος άνθρωπος δεν έχει πει «Μαμά, πεινάω»; Ετσι, κι εμείς φτιάξαμε τη διαδικτυακή μας γωνιά όπου μπορεί κανείς να βρει μαμαδίστικες συνταγές.

Εσείς μαγειρεύετε ή ανήκετε σε αυτούς που απλώς ανοίγουν το ψυγείο της μαμάς τους;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, μαγειρεύω! Δυστυχώς γιατί ποτέ κανένα φαγητό δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που φτιάχνει η αγαπημένη μάνα, μητέρα, μαμά! Ευτυχώς γιατί το φαγητό είναι χαρά, είναι μια ευκαιρία για δημιουργία.

Τι είναι αυτό που θα βρει κάποιος στο «Μαμά Πεινάω!» και όχι σε άλλα sites;

Ψάχνουμε σε βάθος το αγαπημένο μας φαγητό και ό,τι έχει να κάνει με αυτό: Από κλασικά πιάτα και την ιστορία τους, ιδιαίτερα gadgetγια την κουζίνα και έργα τέχνης μέχρι το savoir vivre στο τραπέζι.

Πιστεύετε πως τα μαγειρικά siteείναι μόδα ή δημιουργήθηκαν για να γεμίζουν το κενό της οικογενειακής θαλπωρής;

Το φαγητό δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη. Η στροφή των Μέσων προς την κατεύθυνση αυτήν είχε μεγάλη ανταπόκριση, ίσως γιατί ο Ελληνας κουράστηκε από το πρόχειρο φαγητό, στρέφεται στη σπιτική ε λληνική γεύση και αυτοσχεδιάζει.

"Κατεβαίνει" τώρα
Στο mamapeinao.gr θα βρει κανείς tipγια τη μαγειρική, όπως το πώς να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς ή την τέλεια μακαρονάδα, αλλά και έναν απόλυτα χρηστικό οδηγό για τα απαραίτητα συστατικά της κουζίνας! Φυσικά, στο site υπάρχουν και πιο πολύπλοκες συνταγές, για έμπειρους καλοφαγάδες ή απλώς για αυτούς που θέλουν να πειραματιστούν με νέες γεύσεις!

Και προσεχώς...
Το μενού του mamapeinao.gr για το 2013 θα εμπλουτιστεί με μια εφαρμογή του για android smartphoneμε νέες λειτουργίες και δυνατότητες για τον χρήστη.

Το πιο σημαντικό βήμα για το 2013 είναι το www.mamameze.com, το pet project που θα παρουσιάζει επιλεγμένα άρθρα από το mamapeinao.gr σχετικά με πάσης φύσεως θέματα που αφορούν το φαγητό, από ελληνικά προϊόντα μέχρι έθιμα και παραδοσιακές συνταγές.

Κείμενο - Φωτογραφία ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ