Μοσχαράκι με ρύζι και κάστανα

26.11.2014

Yλικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 10-15 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο

EKTEΛEΣH

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους και το ανακατεύουμε σε πυρίμαχο μπολ με τα κάστανα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη δάφνη. Αναποδογυρίζουμε το μπολ μέσα σε βαθύ ταψί μεγαλύτερο κατά 2-3 εκατοστά. Το βάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε γύρω από το μπολ 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με τον ατμό 2 ώρες περίπου. Κάθε τόσο, όταν το νερό απορροφάται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο στο ζουμί που βρίσκεται γύρω από το μπολ και βράζουμε άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Αφαιρούμε το μπολ την ώρα του σερβιρίσματος.

Συνταγή: εφη γιαλουση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ