Κοτόπιτα ηπειρώτικη

10.09.2013

Yλικά

Για τη γέμιση

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό

EKTEΛEΣH

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Ξεκοκαλίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι με το πράσο, αλατοπίπερο και πάπρικα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι από τον ζωμό του βρασίματος και το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου μέχρι να γίνουν ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Τη χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε 4 φύλλα, 2 πιο μεγάλα και 2 πιο μικρά. Στρώνουμε τα μεγάλα σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντας ενδιάμεσα, βάζουμε γέμιση και σκεπάζουμε με τα μικρά. Κλείνουμε ενώνοντας τα κάτω φύλλα με τα πάνω, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 180°C για μιάμιση ώρα.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ