Κρέας κοκκινιστό με μακαρόνια

02.01.2013

Yλικά

1½ κιλό μοσχάρι ψαχνό σε μερίδες

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι λάδι

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

600 γρ. ντομάτες φρέσκες τριμμένες

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

2 δαφνόφυλλα

1 ξυλαράκι κανέλας

2-3 γαρίφαλα

αλάτι, πιπέρι

500 γρ. μακαρόνια

EKTEΛEΣH

Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, βάζουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. Βράζουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα με το κρέας και τυρί τριμμένο από πάνω.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος