Γίδα με πατάτες από την Αμοργό

28.09.2015

Yλικά

  • 1½ κιλό γίδα κομμένη σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 6 πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και έπειτα από λίγο ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το βούτυρο, τα μπαχαρικά, 1 ποτήρι νερό και το κρασί και αφήνουμε το φαγητο να σιγοβράσει. Στο τελευταίο μισάωρο προσθέτουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ