Κατσικάκι τσιγαριστό με πλιγούρι

04.02.2013

Yλικά

1 κιλό κατσικάκι (από χεράκι) κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 κουτ. σούπας ξίδι

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

αλάτι, πιπέρι

μερικά φύλλα φασκόμηλου

Για το πλιγούρι

250 γρ. πλιγούρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

3 φλιτζάνια νερό

EKTEΛEΣH

Ετοιμάζουμε το πλιγούρι: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι. Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα λίγο νερό και προσθέτουμε το κατσικάκι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σουρώνουμε το κρέας και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με λίγο φρέσκο νερό και το μισό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοτσιγαριστεί μέχρι να πάρει χρώμα και να σωθεί το νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε μερικά φύλλα φασκόμηλου και σκεπάζουμε το κρέας με νερό. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Οταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το κρέας στα πιάτα με λίγο πλιγούρι.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ