Μαλαθρόπιτες

26.11.2014

Yλικά

2 κουτ. σούπας ταραμά λευκό

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι μάραθο φρέσκο (καλά πατημένο στο φλιτζάνι)

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 ντομάτες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια) ψιλοκομμένες

1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λάδι για το τηγάνισμα

EKTEΛEΣH

Διαλύουμε τον ταραμά στο μισό νερό. Αναμειγνύουμε το μάραθο με τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ, το αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο νερό ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός και τότε το ρίχνουμε στο μείγμα του μάραθου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρνάμε κι από την άλλη (1-2 λεπτά περίπου). Βγάζουμε τις μαλαθρόπιτες με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM