Παγωτό με φιστίκι Αιγίνης

13.08.2013
Βράζουμε το φρέσκο γάλα σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζελατίνη καλά στυμμένη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 8 ώρες
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο
  • 3 αβγά
  • 3 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό
  • 12 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού φιστίκι στραγγισμένο πολύ καλά

EKTEΛEΣH
Βράζουμε το φρέσκο γάλα σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζελατίνη καλά στυμμένη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο γάλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού φιστίκι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.

Tip: Η λιπαρότητα του ζαχαρούχου γάλακτος βοηθάει στο να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Αντ’ αυτού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί. Στην περίπτωση αυτήν, όμως, θα έχουμε ένα παγωτό αφράτο, το γνωστό μας ως παρφέ.