Πατάτες, φασολάκια και καρότα στο τηγάνι

03.09.2013
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψει λίγο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με προσοχή για 3-5 λεπτά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8-10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. πατάτες μικρές βρασμένες και κομμένες στη μέση
  • 6 καρότα βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. φασολάκια βρασμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 2 λάιμ βιολογικά (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας αγριοκύμινο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρεσκοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψει λίγο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με προσοχή για 3-5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με το κόλιαντρο και σερβίρουμε.

Tips: Τα λαχανικά πρέπει να βράσουν, αλλά όχι να λιώσουν. ? Τα φασολάκια δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο βράσιμο διότι είναι καλό να κρατάνε λίγο. ? Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, οπότε πριν προσθέσουμε αλάτι στη σαλάτα, πρέπει να δοκιμάσουμε.