Μύδια στο ταψί

13.08.2013
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα μύδια, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενής πάστα.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 20 μύδια μεγάλα
  • 20 ml κρασί λευκό ξηρό

Για τη γέμιση

  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 λεμόνι βιολογικό (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα μύδια, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενής πάστα. Καθαρίζουμε τα μύδια τραβώντας τα μουστάκια με μια δυνατή και κοφτή κίνηση. Αφαιρούμε τα ασβεστώματα από τα κελύφη με σκληρή βούρτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε τα μύδια σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να αχνιστούν. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Στρώνουμε σε ταψί τα ανοιγμένα μύδια και βάζουμε στο καθένα λίγη από τη γέμιση. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο (στην επάνω θέση κοντά στις αντιστάσεις) και γκρατινάρουμε για 3 λεπτά στο γκριλ. Σερβίρουμε με μισές φέτες λεμονιού.