Λαχανικά στον φούρνο

27.08.2013
Ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 100 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
  • 100 γρ. κουνουπίδι (μπουκετάκια)
  • 100 γρ. αρακά
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 20 ml κρασί λευκό

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 100 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ για σουφλέ ή σε 6 καλά βουτυρωμένα ατομικά μπολάκια. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αβγά, πιπέρι και τη μισή ποσότητα των τυριών. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.