Κοτοπουλάκια γεμιστά με ξερά φρούτα

20.10.2014
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά της μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε τα κοτοπουλάκια και τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κοτόπουλα νανάκια (500 γρ. έκαστο)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 8 φέτες μπέικον
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λαδόκολα και αλουμινόχαρτο

Για τη γέμιση

  • 4 δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι και ψιλοκομμένοι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα τυριού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά της μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε τα κοτοπουλάκια και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολα ένα ένα. Καλύπτουμε κάθε κοτοπουλάκι με 4 φέτες μπέικον, το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και το μισό κρασί και το τυλίγουμε καλά πρώτα με τη λαδόκολα και μετά με το αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά. Στα 40 λεπτά ψησίματος τα ξεσκεπάζουμε ?αν θέλουμε να πάρουν περισσότερο χρώμα, τα αφήνουμε στη σχάρα χωρίς τη λαδόκολα? και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα να ροδοκοκκινίσουν.