Κέικ με κεφαλοτύρι και ζαμπόν

20.05.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο να γίνει αφράτο.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα ρευστό και ομογενές. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με φέτα και να προσθέσουμε μερικές ελιές ψιλοκομμένες. Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς θα αντικαταστήσουμε το μυρωδικό της συνταγής με δεντρολίβανο ή ρίγανη.