Λαχανοσαλάτα με αχλάδι και τραγανό σαλάμι

09.10.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 λάχανο άσπρο μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 λάχανο κόκκινο μικρό ψιλοκομμένο
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες
  • 100 γρ. ποπκόρν
  • 100 γρ. σαλάμι πικάντικο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. κοπανιστή
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε το σαλάμι στον φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά. Οταν είναι έτοιμο, το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε τη σαλάτα. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το ποπκόρν και το σαλάμι). Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί να γίνουν ομογενές μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια του σαλαμιού στο μπολ με τα λαχανικά, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, προσθέτουμε και τα ποπκόρν και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο σέλερι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, αλλά και να συνοδέψουμε τη σαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί με λίγο σκορδάτο λάδι.