Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και σουρωτή μυζήθρα

16.09.2013
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας για 1-2 λεπτά όλα τα υλικά του μέσα σε βάζο που κλείνει καλά. Αφήνουμε το ντρέσινγκ σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε ένα τηγάνι στεγνό στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για το ντρέσινγκ

  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/4 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 2 ματσάκια ρόκα καθαρισμένη
  • 1/2 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 2 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα σουρωτή
  • 1 ρόδι (τα σπόρια του)

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας για 1-2 λεπτά όλα τα υλικά του μέσα σε βάζο που κλείνει καλά. Αφήνουμε το ντρέσινγκ σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε ένα τηγάνι στεγνό στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και τα χοντροκόβουμε. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε αμέσως.