Χορτοκεφτέδες με χόρτα του βουνού

20.08.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 4-5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Υλικά

  • 100 γρ. καυκαλήθρες
  • 100 γρ. μυρώνια
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα χορταρικά, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα αρωματικά και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειαστεί για να σφίξει το μείγμα και να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός που να στέκεται. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί.

TipS: Προσέχουμε να μην κάψει πολύ το λάδι, ώστε να προλάβουν οι κεφτέδες να ψηθούν από μέσα. Πριν από κάθε κουταλιά βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό για να πέφτουν εύκολα οι κεφτέδες μέσα στο λάδι. Αν δεν βρίσκετε στη λαϊκή άγρια χόρτα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με σέσκουλα ή σπανάκι.