Πίτσα με αγκινάρες, λουκάνικο και κρεμμύδια

10.09.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 40 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 6 πίτες αραβικές μέτριες
  • 6 λουκάνικα πικάντικα μικρά
  • 6 αγκινάρες κονσέρβας
  • 600 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια μικρά
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού χαρίσα ή πιπέρι καυτερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές Φλωρίνης και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι και τη χαρίσα (ή το πιπέρι), αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να τραβήξει για 20 λεπτά. Παράλληλα, κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας σε κάθε αραβική πίτα και μοιράζουμε πάνω τους τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τα λουκάνικα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 210°C για 12-15 λεπτά.