Τερίνα καλοκαιρινή

24.08.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 8 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. κέικ βανίλια έτοιμο ή τσουρέκι
  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 1/2 κιλό βατόμουρα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα. Βράζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το λικέρ εκτός φωτιάς και αφήνουμε τη «μαρμελάδα» να κρυώσει. Στρώνουμε σε μακρόστενη φόρμα μία φέτα κέικ πάχους 1 εκατοστού. Βρέχουμε με το μείγμα των βατόμουρων και συνεχίζουμε με το 1/3 από τις φράουλες. Συνεχίζουμε με άλλη μία φέτα κέικ, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και τελειώνοντας με την τελευταία φέτα κέικ. Βρέχουμε καλά την τερίνα με την υπόλοιπη «μαρμελάδα» βατόμουρο, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε για μία νύχτα στο ψυγείο βάζοντάς της κάτι βαρύ από πάνω. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαντιγί.

Tip: Αν δεν βρούμε βατόμουρα, μπορούμε να βάλουμε 1 βάζο των 400 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο με 100 γρ. νερό, αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη συνταγή.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ