Πίτσα με κρεμμύδια, αντζούγιες και ελιές

20.01.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα (για τη ζύμη)
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
  • 12 αντζούγιες
  • 15 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και απαλή ζύμη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε πάλι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη. Αφού φουσκώσει, τη ζυμώνουμε ξανά και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Παράλληλα, καραμελώνουμε τα κρεμμύδια: Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και θυμάρι. Ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα απλώνουμε στη ζύμη, προσθέτουμε τις ελιές και τις αντζούγιες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) για 40 λεπτά.