Χοιρινές μπριζόλες με ψητή μαραθόριζα

01.10.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 6 μπριζόλες χοιρινές
  • 2 μαραθόριζες κομμένες σε 8 κομμάτια
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε τη μαραθόριζα και την προσθέτουμε στο ταψί με τις μπριζόλες. Ψήνουμε για 25 λεπτά και σερβίρουμε.