Σαλάτα με αγγούρι, φασολάκια, προσούτο, γραβιέρα και αβγό

01.07.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 3 αγγουράκια μικρά
  • 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 80 γρ. γραβιέρα σε φλούδες
  • 3 αβγά βρασμένα μελάτα

Για τη σος

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα αγγουράκια σε λεπτές λωρίδες. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε μπολ με νερό και παγάκια. Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας σε μπολ τη μουστάρδα, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το προσούτο, τα αβγά κομμένα στη μέση και τη γραβιέρα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.