Μπολονέζ με κιμά και λαχανικά

02.04.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 900 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μελιτζάνα μικρή κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Tσιγαρίζουμε τον κιμά σε κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, τη Worcestershire sauce και την καυτερή πιπεριά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Ενώνουμε με τον τσιγαρισμένο κιμά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τον κιμά. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και παρμεζάνα.