Βραχάκια μπισκοτάκια με σταφίδες και καρύδια

15.11.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κρεμόριο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 τεμάχια

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροτριμμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου (όσο χρειαστεί για μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται εύκολα)

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κρεμόριο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας για άλλα 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το κονιάκ, τις σταφίδες, το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε με τα χέρια το ζυμάρι σε βραχάκια (μπισκότα με ακανόνιστο σχήμα) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα βραχάκια να ροδίσουν ελαφρώς.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι και τις διογκωτικές ύλες με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ