Τζίντζερ κέικ (Ginger cake)

20.05.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και πασπαλίζουμε με αλεύρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 2/3 φλιτζaνιού αλεύρι
  • 2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αναμιγνύουμε σε μπολ τον χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, το ελαιόλαδο και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα δυο είδη τζίντζερ. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουμε σιγά σιγά τα υγρά στο μείγμα του αλευριού και αναμειγνύουμε καλά. Ενσωματώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα με ξύλινο κουτάλι και με ελαφρές κινήσεις στο μείγμα. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.